2014/12/23 Tue
DRINK 飲み物
ガーナのお酒 パームワイン Xmasおまけ その1/2
前々回のパームワイン特集が好評とのことお聞きしました。
読んでいただき、ありがとうございます。
さて前々回の特集では、パームワインを採取している時点での写真での記事でしたが、
先日、クリスマス用のパームワインをはじめから作るよーという情報を聞きつけ、その様子を見に行ってきました。
というわけで今回は、前々回の特集で説明なく終わってしまったパームワインの作り始めの紹介をしましょう。前回と今回の記事を読んで、これであなたもパームワイン通です。
I heard that the feature of palm wine had a good reputation.
Thank you very much for reading my article.
By the way, in the past article, I posted some photos about the sequence of getting palm wine, but they didn’t include the beginning part because the tree had already been fallen down at that time.
The other day, I heard that I could see a first process to get palm wine for Xmas, so I went the site to see it.
Therefore, I will introduce the beginning of getting palm wine that was not appeared in the past article. If you read this article and the past palm wine article, you will become well up in palm wine!
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1.パームヤシを地面に倒す。
まず、木を倒します。切り倒すのではなく木の根元の周りを掘ります。1時間近くかけて掘った結果、木は音を立てて倒れていきました。僕を含め数人で見ていましたが倒れた瞬間、みんな歓声を上げていました。
1. Push a palm tree down.
At first, we need to fall a tree down, not cut down but like push down. Look at the photo, and you can see the person who digs around the tree. He dug about 1 hour and finally he could fall it down. We saw the situation and cheered him a lot!
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2.1週間置いておく。
今回は5日程度。初日は1本倒れていたのが改めて見に行くと5本倒れていました。クリスマスということでみんなたくさん飲むのでしょうね。
2. Wait a week
Time to wait was about 5 days at this time. At first, I saw one tree fell on the ground, but I could see additional 4 trees fell 5 days later. Probably many people will be drink on Dec 25, X’mas day.
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