JICA海外協力隊の世界日記

みやたかの太陽とガーナと、

ガーナのお酒 パームワイン Xmasおまけ その2/2

3.木の先の方をくり抜く。

写真のような四角い溝ができるようナイフでくり抜いていきます。溝の表面からは樹液であるパームジュースが染み出てきます。

3. Hollow out the top of the tree.

He hollowed out the top of the tree with his knife and palm juice oozed out from the surface of the hollow gradually.

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次に、このくぼみに穴を開けます。そしてあけた穴に細い竹を切って差し込みます。 するとこの竹の筒がパイプの役割をはたし、パームジュースが下に流れ出てくるわけです。

And he made a hole on the bottom of the hollow, then plug a slender bamboo rod in the hole. This bamboo rod plays a role of a pipe, so palm wine run out of the tree through the pipe.

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そしてこの竹の筒の先にプラボトルを置きます。 最後に虫除けのためヤシの表面をそいで作ったカバーをして終了。 あとは自然に発酵しパームワインになるのを待つだけ!楽しみですね~♪ 次回更新は新年初めということで、僕の活動の抱負「太陽光発電」についてご説明することにしましょう。 来年もどうぞよろしくお願い致しますm(_ _)m。

Next, he put a plastic bottle to the top of the pipe to collect palm wine in it. Finally he covered the hollow with the cover that he made by shaving the surface of the tree. Only we can do is to wait for the palm juice to become palm wine naturally. Yes, I’m looking forward to tasting it. Next update in 2015, I will introduce my project, solar panel project, as my New Year ambition. Thank you for checking my blog kindly and see you next year! ;)

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